Balanceren van de Traction Avant wielen

Onlangs (september 2019) heb ik een nieuwe, betaalbare wielbalansmachine gekocht.  Met deze machine kunnen moderne autowielen worden gemeten en kunnen balansgewichten worden toegevoegd om trillingen en schokken in je auto te voorkomen bij snelheden hoger dan 90 km/u (meer dan 60 mijl/u).  Mijn Traction Avant kan gemakkelijk meer dan 100 km/u rijden omdat ik de vier- versnellingsbak van een vroege Citroën ID (1965) en – overeenkomstige motor in mijn Traction Avant 15BN heb ingebouwd.  Maar de niet-gebalanceerde wielen konden de hogere snelheden dan ‘normaal’ niet aan.

Op internet heb ik een universele adapter gekocht om de Traction Avant wielen op mijn balanceermachine te monteren. Daarna gebalanceerd en klaar!

Voor het reservewiel heb ik plakgewichten gebruikt.

Bij het balanceren kwam ik er achter dat er in 2 van de 5 wielen een slingering zit van meer dan 1 millimeter. Volgend jaar zal ik alle velgen ook nog laten richten…

Geef een reactie